Meer over Carin

Carin helpt jou om van je bekkenbodemtraining een routine te maken

Onderzoek heeft bewezen dat een dagelijkse training van 10 minuten van de bekkenbodem, ervoor kan zorgen dat je binnen enkele weken van licht urineverlies af kan komen. Carin stuurt jou dagelijks een reminder om je bekkenbodem te trainen. Vervolgens bevat de app een 8-wekelijks programma met training video’s die je thuis kunt doen.

Naast de dagelijkse oefeningen kies je een vaste meetdag per week waarbij je het slimme ondergoed draagt. Het ondergoed meet jouw fysieke inspanning en neemt waar wanneer het urineverlies optreedt. Al na de tweede keer dat je het ondergoed draagt, zal de app vooruitgang tonen. Een slim algoritme berekent hoeveel het urineverlies is afgenomen. Het is verstandig om een vaste meetdag te kiezen waarop je actief bezig bent en activiteiten doet waarbij het urineverlies optreedt. Denk hierbij aan je vaste sportdag, een dag waarop je het huishouden doet of met je kinderen speelt.

Dankzij de dagelijkse oefeningen zul je snel vooruitgang zien in de app, al is dat een klein beetje in het begin. Hierdoor blijf je gemotiveerd om door te gaan met de bekkenbodemtraining.

Draagbare sensor

De kleine sensor is speciaal ontworpen om op je meetdag te dragen in het Carin ondergoed. De sensor is CE-gecertificeerd en uiteraard veilig in gebruik.

Elegant design

Carin zorgt dat jij beschermd bent. De combinatie van draagbare sensortechnologie en een bekkenbodemtrainingsapp helpen jou om zo snel mogelijk weer fit te worden.

Snelle verbetering

Onze bekkenbodemoefeningen leveren snel resultaat. Uit testen blijkt dat de meeste vrouwen na 4-6 weken training van 10 minuten per dag al opmerkelijke vermindering zien van het urineverlies.

Wat is bekkenbodemtherapie eigenlijk?

Bekkenbodemspieren hebben 3 belangrijke functies:

  • Afsluiten: Onder afsluiten verstaan we dat de bekkenbodemspier de bekken afsluit om de buikorganen te ondersteunen.
  • Ontspannen: Naast afsluiten is het van belang dat de bekkenbodemspier kan ontspannen om te kunnen plassen, ontlasten en vrijen.
  • Aanspannen: Het is van belang dat de bekkenbodem kan aanspannen bij druk verhogende momenten om urineverlies tegen te gaan, zoals bij: hoesten, niezen, springen, rennen, tillen of onverwachtse bewegingen.

Als je bekkenbodemspieren niet sterk genoeg zijn kun je ze gaan trainen. De bekkenbodemspier moet voor de basisspanning licht aangespannen zijn (let op: dit gebeurt vanzelf, je moet dus NIET de hele dag je bekkenbodemspieren aanspannen!). Als je basisspanning te laag is ga je je spieren trainen op duurkracht. Je gaat dan steeds langer je bekkenbodemspieren aanspannen. Daarnaast kun je trainen op snelkracht. De bekkenbodem moet snel kunnen reageren, bijvoorbeeld als je gaat hoesten of als je een onverwachtse beweging maakt. Dit noem je snelkracht.

Je bekkenbodem heeft een  basisspanning, zodat er een lichte spanning is om de ingewanden te ondersteunen. En als die basisspanning goed is heb je over het algemeen geen klachten.

Maar als die basisspanning te laag is, dan spannen de spieren niet goed aan. Of ze reageren te traag, of zijn niet sterk genoeg om de activiteit (bijvoorbeeld springen) te ondersteunen. En dan kun je urine verliezen. Een druppel, scheutje of hele plas.

88% van de Carin gebruikers zou Carin aanbevelen aan vriendinnen.-
62% van de Carin gebruikers geeft Carin 5 van de 5 sterren, 25% geeft 4 van de 5 sterren.-

Instructievideo’s

Alle oefeningen van het oefenprogramma worden gedaan aan de hand van eenvoudige instructievideo’s. Op basis van de meetgegevens van de sensor biedt de app je de voor jou geschikte oefeningen.

Wil je weten aan wat voor oefeningen je moet denken? Klik op de afbeelding hiernaast voor een voorbeeld. In dit voorbeeld begin je met het aanspannen van je bekkenbodemspieren. Je kunt hiervoor een handdoek of matje gebruiken om op te liggen. Neem wat tijd om je bekkenbodemspieren te voelen voordat je aan de oefeningen begint.

Carin kan helpen bij ongewenst urineverlies. Doe de test om te kijken of Carin ook geschikt is voor jou. Als je al weet dat Carin voor jou werkt kun je ook direct bestellen!