Veelgestelde vragen

We helpen je graag

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over Carin. Mocht het antwoord op je vraag er niet tussen staan of twijfel je ergens over, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Je kunt Carin bestellen op www.carin.shop voor € 149,99. Je ontvangt 2 slips, de sensor, een snelstartgids en toegang tot de app.

Ga naar de shop

Nadat je je bestelling hebt ontvangen volg je de volgende 5 stappen:

 • Was het ondergoed op maximaal 30 graden
 • Download en installeer de Carin app
 • Verbind de sensor met je telefoon of tablet
 • Draag het ondergoed, inclusief de sensor 24 uur op je meetdag, dit herhaal je wekelijks
 • Oefen minimaal 10 minuten per dag volgens het trainingsprogramma in de app

Onder het ‘?’ in de Carin app krijg je met behulp van handige video’s uitleg over de werking van Carin. Je kunt ook de Snelstartgids downloaden.

Voor de oefeningen heb je een handdoek nodig en is een yoga matje fijn. Ook raden we je aan om een opblaasbare fitness bal aan te schaffen.

Het trainingsprogramma van Carin duurt in totaal 8 weken. Binnen enkele weken zul je al een verschil merken. Het is hierbij wel van groot belang dat je dagelijks minimaal 10 minuten de oefeningen doet.

Het is essentieel dat je steeds de trainingsvideo’s volgt welke aan je worden voorgesteld gedurende het gehele Carin programma. Deze trainingsvideo’s zijn namelijk persoonlijk en op jou afgestemd door middel van algoritmes en daarmee elke week bijgesteld op basis van hoeveelheid urineverlies en duur en intensiteit van bewegingsactiviteiten.

Op het moment dat het reguliere programma van 8 weken is beëindigd en er is nog geen 100% lekvrij resultaat, is het advies om op basis hiervan te kiezen voor situaties waarin je vóór het gebruik van Carin ongewenst urineverlies had (bijvoorbeeld tillen, springen) en daarbij de geleerde oefeningen in de praktijk tijdens die activiteiten te implementeren.  Wij adviseren om het programma met een maximale periode van 4 weken te verlengen. Indien na deze periode nog steeds niet het gewenste resultaat is bereikt raden wij u aan contact op te nemen met een zorgprofessional (huisarts, bekkenbodemfysiotherapeut of continentieverpleegkundige).

Ja, dat kan. Het Carin ondergoed kan gewassen worden op 30 graden in de wasmachine. Let er wel op dat je eerst de sensor uit het ondergoed haalt.

De bekkenbodemspieren hangen als een soort ‘hangmat’ in je bekken. Ze sluiten je bekken af en ondersteunen je buikorganen. Met bekkenbodemtherapie leer je de bekkenbodem te beheersen en controle te krijgen over je blaas.

Lees meer.

Uiteraard is het gebruik van de app veilig en voldoet deze aan de voorwaarden van de GDPR 2018. Bovendien worden er nooit persoonsgegevens via Bluetooth verzonden, enkel data van de sensor.

Indien gewenst kun je ervoor kiezen om data uit de Carin app te delen met een zorgprofessional in de vorm van een .CSV bestand. Ook hierin worden geen persoonsgegevens meegestuurd, maar enkel informatie over het urineverlies en de momenten waarop dit voorkomt.

Ja, indien je een meetdag gestart hebt dan zal de informatie synchroniseren met de Smartphone. Na 24 uur zal de meetdag automatisch stoppen. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Vergeet alleen niet de sensor te verwijderen uit het ondergoed.

De Carin Sensor is niet oplaadbaar en zal automatisch geactiveerd worden indien deze in het ondergoed geklikt wordt en automatisch gedeactiveerd worden indien deze uit het ondergoed gehaald wordt. De batterij is niet oplaadbaar en zal tot 20 weken functioneren bij normaal gebruik.

Onderzoek wijst uit dat veel vrouwen met ongewenst urineverlies geen hulp zoeken/er niks aan doen. De voornaamste redenen hiervoor zijn

 • Men heeft zelf een manier gevonden om met de klacht om te gaan (vermijden van activiteiten waarbij ongewenst urineverlies ontstaat, bijvoorbeeld niet meer hardlopen);
 • Er wordt gedacht dat het er nu eenmaal bij hoort (na zwangerschap of als je ouder wordt);
 • Er wordt gedacht dat er niets aan te doen is;
 • Er taboe op rust en schaamtegevoel te groot is;
 • Er wordt gedacht dat dit iets is wat alleen bij de persoon in kwestie speelt en niet weet dat dit een gangbaar en veel voorkomend probleem is (1 op 4 volwassen vrouwen);
 • Men ervaart de klacht als niet ernstig genoeg. Echter, als je niets doet aan je ongewenst urineverlies, heb je een verhoogde kans dat de klachten uiteindelijk erger worden.

Veel vrouwen kiezen ervoor om hun klacht met behulp van inlegkruisjes op te lossen. In heel veel gevallen is er echter wel degelijk iets aan urineverlies te doen. Oefeningen die de bekkenbodemspieren sterker maken kunnen de problemen met urineverlies aanzienlijk verminderen en vaak zelfs helemaal oplossen. Daarnaast kunnen de klachten ook verergeren indien je hier niets aan doet.

Helaas niet. Carin biedt een oplossing voor licht ongewenst urineverlies bij stressincontinentie, welke vaak ontstaat na de zwangerschap of tijdens de menopauze.

Carin biedt geen oplossing bij urge-incontinentie of ernstig urineverlies. In sommige gevallen kan bekkenbodemtherapie echter de klachten wel verminderen. Carin kan je dan hierbij helpen om de gewenste resultaten te behalen. We raden je aan om dit in overleg met een zorgprofessional (huisarts, bekkenbodemfysiotherapeut of continentieverpleegkundige) te onderzoeken.

Doe de test om te ontdekken of Carin voor jou geschikt is. Mocht dit niet zo zijn, dan zijn er gelukkig nog tal van andere mogelijkheden, waarover we je graag informeren.

Als meetdag kun je het beste een vaste dag kiezen waarop je actief bezig bent. Bijvoorbeeld een dag waarop je altijd gaat sporten, het huishouden doet, met de kinderen gaat spelen, kortom een dag waarop je urineverlies kunt verwachten.

Tijdens de menstruatie kunt u geen meetdag inplannen, wij adviseren dan een meetmoment vlak voor en na deze periode in te lassen.

Ja dat kan. Inleggers, zoals de Tena Lady Mini kunnen gedragen worden in het Carin ondergoed. Er is een vakje in het ondergoed voorzien (onder het vakje voor de sensor) waar dit perfect in past. U kunt de plakstrip het beste niet van de inlegger verwijderen, dit maakt het inschuiven in het ondergoed makkelijker.

Houd rekening met de benodigde tijd van 10 min dagelijks trainen om een goede balans te krijgen tussen efficiëntie en effectiviteit om uiteindelijk uw bekkenbodemspieren te versterken en urineverlies te stoppen. Meer dan 30 min per dag trainen wordt niet aanbevolen omdat het niet meer waarde toevoegt aan uw dagelijkse resultaat en medisch gezien niet gewenst is.

Bij enkele trainingsvideo’s wordt gebruik gemaakt van een fitnessbal. Indien u deze geen heeft kunt u ook gebruikmaken van een eenvoudige klassieke houten stoel. Het gaat er voornamelijk om door de knieën te buigen en een rechte houding aan te nemen.

Een Carin set kost € 149,99. Je ontvangt hiervoor 2 slips, een sensor, een snelstartgids en toegang tot de app.

Je schaft de Carin set eenmalig aan in tegenstelling tot inleggers die je steeds opnieuw aan moet blijven schaffen. Bovendien is weer kunnen doen wat je wilt zonder ongewenst urineverlies in onze ogen onbetaalbaar!

Indien je een meetdag wilt afbreken om redenen zoals ziekte, menstruatie of bijvoorbeeld reizen, dan kun je de meetdag afbreken door op het sensor symbool in de App rechtsboven te klikken en vervolgens op “Meetdag Afbreken” te klikken. De informatie van de betreffende meetdag zal nu gewist worden. Het programma zal de data van de meetdag niet meer meetellen en je kunt een nieuw moment kiezen voor het starten van een nieuwe meetdag.

Carin kan helpen bij ongewenst urineverlies. Doe de test om te kijken of Carin ook geschikt is voor jou. Als je al weet dat Carin voor jou werkt kun je ook direct bestellen!